Senaste nyheterna

 


 

7

8, 2017

Nya kontorslokaler i Riga

7 augusti 2017

Nu är vi utvilade och redo för höstens utmaningar!

Vi är glada att Dzintars har hittat en ny och fin kontorslokal i Riga där han nu sköter den lokala verksamheten från. Om du vill besöka oss när du är i Riga finns vi på Gunara Astras iela 8b.


 

3

7, 2017

Semester!

3 juli 2017

Efter en spännande vår tar vi semester några veckor och är åter på kontoret i början av augusti. Förhoppningsvis får skog och mark lite välbehövlig väta men vi hoppas även få användning för solglasögonen emellanåt.


 

10

3, 2017

Säljuppdrag Lettland

10 mars 2017

Karl Danielsson Farm & Forest har fått uppdraget att sälja en fastighetsportfölj om ca 16 000 hektar mark i Lettland med merparten skogsmark. Förberedelserna är i full gång och de första kontakterna med marknaden kommer tas under vecka 11.

Kontakta oss på Farm & Forest för mer information angående objektet och försäljningen.


 

7

2, 2017

Samarbete med Livland Skog AB

7 februari 2017

Karl Danielsson Farm & Forest har inlett ett samarbete med Livland Skog AB. Samarbetet innebär att KDFF erbjuder en service till befintliga aktieägare i bolaget och övriga intressenter för att underlätta och genomföra aktietransaktioner.

Livland Skog AB äger och förvaltar ca 9 300 ha mark i Lettland varav merparten skog. Bolagets affärsidé är att bygga för ett långsiktigt skogsägande genom att bedriva aktivt skogsbruk och julgransodling.

För mer information se www.livlandskog.se eller kontakta oss.


 

1

11, 2016

Nytt kontor och ny medarbetare!

1 november 2016

Vi är mycket glada och kan stolt presentera att vi kommer starta bolag och öppna verksamhet i Lettland. Verksamheten kommer hela tiden ha ett nära samarbete med vår ordinarie verksamhet men ska så småningom stå på egna ben.

Ansvarig för det nya kontoret är Dzintars Salavs med erfarenhet från Norge, Ryssland och Lettland där han bl.a. var ansvarig för Handelsbankens uppstart och satsning på skog. Vi har stort förtroende för Dzintars och vet att han kommer tillföra mycket till hela verksamheten, inte minst ge oss en ständig närvaro i Lettland.

Vi ser fram emot en spännande fortsättning och önskar Dzintars lycka till!


 

2

9, 2016

Möte med skogsägare

2 september 2016

East Capital bjöd in till dagens möte med investerare och skogsägare. Dessa möten har pågått med jämna mellanrum med olika värdar och är ett initiativ från SEB Private Banking och Karl Danielsson Farm & Forest med tanken att skapa ett forum där skogsägare kan diskutera olika frågor kopplade till ägande i Lettland.

Efter en intressant presentation om East Capitals verksamhet i Baltikum diskuterades bland annat markbytesprojektet och senaste rundan av EU-stöd i Lettland.

Vi tackar East Capital och SEB för organisationen och alla deltagare för intressanta diskussioner.


 

11

8, 2016

Uppdatering markbytesprojekt Lettland

11 augusti 2016

Nu har vi vilat upp oss och sedan någon vecka är vi tillbaka på kontoret och ser fram emot en händelserik höst!

Markbytesprojektet som sjösattes i våras har fått vind i seglen. Även om vi fortfarande är i uppstartsfasen har redan ca 55 000 hektar skog- och jordbruksmark anslutit och under hösten jobbar vi på att få med oss fler deltagare för att sedan kunna starta med den verkliga utmaningen – att hjälpa deltagarna till förbättrad arrondering och effektivitet.

Kontakta oss gärna för mer information om projektet.


 

31

3, 2016

Markbyten Lettland

31 mars 2016

Karl Danielsson Farm & Forest lanserar nu en tjänst för skogsägare som äger mark i Lettland där vi kommer hjälpa deltagarna konsolidera sina innehav genom att rekommendera markbyten eller markaffärer utifrån befintliga innehav. Vi har stora förhoppningar om att projektet ska gynna deltagarna och den första responsen från intresserade parter har varit mycket god.

Äger du skog i Lettland eller känner du någon som kan vara intresserad, tveka inte att höra av dig till oss via kontaktformuläret här bredvid eller genom våra kontaktuppgifter under fliken "om oss" så berättar vi mer om tjänsten.


 

21

3, 2016

Internationella skogsdagen

21 mars 2016

Den 21 mars är utsedd av FN till Internationella Skogsdagen där man på olika sätt uppmärksammar skogens betydelse för människan. Årets tema är skog och vatten, mer finns att läsa på FN:s hemsida.

Eftersom det är en dag i skogens tecken vill vi passa på att meddela att vi nyligen avslutade en affär omfattande ca 10 500 ha i Lettland. Vi vill välkomna en ny nöjd kund som vi även kommer fortsätta jobba med i framtiden och som önskar att inte kommentera affären ytterligare.


 

7

1, 2016

Nytt år nya möjligheter

7 januari 2016

I dag öppnade vi kontoret efter en tids julledighet och vi ser fram emot det nya året med stor optimism.

Skogen i baltikum fortsätter växa och under 2015 har vi sett hur skogsbruket på andra sidan Östersjön lockar nya investerare och förvaltare från Sverige.


 

    4    

12, 2015

Ny hemsida!

4 december 2015

Välkommen till vår nya sida farmandforest.se, här kan ni läsa om vad vi gör i vår verksamhet. Vi kommer även inom kort lansera en engelsk version på farmandforest.eu

Vi kommer hålla sidan uppdaterad med nyheter och annat av intresse.


 

3

11, 2015

Pressmeddelande

3 november 2015

Baltic Forest AB (publ.) förvärvar SIA Berger Forest

Baltic Forest AB, som sedan tidigare äger jord- och skogsbruksmark i Lettland, har som ett led i en fortsatt utökning av innehavet förvärvat samtliga aktier i Berger Forest, ett helägt lettiskt dotterbolag till Berger Förvaltnings AB. Berger Forest äger 25 fastigheter om totalt 538 ha mark i Lettland öster om Riga, främst skogsmark för skogsbruk. Verksamheten i Berger Forest har bedrivits sedan 2004 med fokus på värdetillväxt av markinnehavet genom väl genomförd skogsförvaltning.

Den kunskap och erfarenhet som organisationen i Baltic Forest besitter kommer nu också verksamheten i Berger Forest till del.

Mäklare i affären var Karl Danielsson Farm & Forest AB. Säljare och köpare har överenskommit att inte ytterligare kommentera affären.


Kontakta oss gärna